Chceš poznat to nejlepší ze světa krekrů, tyčinek, chipsů a všeho, co je slané a křupavé?
Málokdo takovým dobrotám dokáže odolat! Znáš to určitě moc dobře, jedno hrábnutí do pytlíku nikdy nestačí.
Vybrali jsme za tebe z Vilgainu slané pochoutky, které si jednou za čas můžeš dopřát. Neobsahují totiž oproti těm tradičním žádné nekvalitní přepálené tuky a aromata a mají velmi fajn a čisté složení.
Ale pozor! Stále se jedná o potraviny, které by neměly tvořit základ jídelníčku a měli bychom je jíst opravdu jen občas.
Seznam těchto slaných dobrot najdeš na Aktinu zde >. (Nákupem přes náš odkaz náš podpoříš a nic navíc tě to nestojí. Předem díky!)
Tyto chipsy jsou momentálně jediné na trhu, které jsou zcela bez rafinovaných olejů. U klasických chipsů probíhá smažení na slunečnicovém oleji, který dosahuje velmi vysokých teplot a může tak docházet ke vzniku transmastných kyselin, které jsou pro tělo nevhodné. Tyto brambůrky jsou naopak šetrně smažené na mírném plameni za pomocí BIO kokosového oleje. Neobsahují žádná aromata, barviva a od těch klasických jsou chuťově k nerozeznání. Nenech se ale zmást, stále je to potravina, která obsahuje velké množství energie, takže nesněz celý pytlík na posezení.
Pečené krekry s vysokým obsahem semínek a bylinkami, to je další fajn křupání bez rafinovaných rostlinných olejů a aditiv. Dodají ti kvalitní nenasycené tuky a rostlinné bílkoviny, o které se postarají sezamová a lněná semínka. Krekry jsou dokonce testovány na obsah pesticidů, těžkých kovů a mikroorganismů. Dají se jíst jen tak samotné, ale klidně si je naservíruj spolu s hummusem, guacamole nebo nasypej do polévky místo krutonků.
Pečené ovesné tyčinky plné vlákniny, které mají kvalitní a jednoduché složení. Základem je ovesná a pšeničná mouka, ingredience pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství a stejně jako předchozí krekry, jsou i tyto tyčinky testované na obsah pesticidů, těžkých kovů a mikroorganismů.
Tortilla chipsy nebo krekry nemusí být vždy smažené kalorické bomby plné palmového oleje a konzervantů. Tyhle bezlepkové křupavé krekry jsou toho důkazem!
Navíc jsou pomalu pečeny tak, aby nevznikaly žádné škodlivé látky. U těchto máš jistotu, že obsahují až o polovinu méně tuku než běžné smažené tortilla krekry. Jo a mimochodem, brzo bude venku silvestrovský recept, ve kterém tyhle krekry využiješ.
S těmito krekry dodáš svému tělu i nějaké ty živiny, o kterých by se běžným smaženým brambůrkům mohlo jenom zdát. To vše bez zbytečné nálože přesmaženého tuku.
Základ tvoří bezlepková ovesná a quinoová mouka a o neotřelou chuť se postarají sušená rajčata a aromatická bazalka se špetkou uzené papriky a himalájské soli.
Tahle kukuřice není jen tak obyčejná! Jedná se o modrou kukuřici, která pochází z plodiny kultivované stovky let Indiány v oblastech Jižní Ameriky. Jejím velkým benefitem je, že obsahuje antioxidanty a bioaktivní látky se silným antioxidačním efektem. V rostlinách se vyskytují přirozeně jako barvivo a kromě modré kukuřice se nachází také v červené řepě nebo v listech červeného zelí.
Už jsme pro tebe dělali recept, jak na domácí popcorn bez mikrovlnky a hlavně bez obsahu palmového oleje. Tak hurá, na trhu se objevila varianta s čistým složením, když se ti nechce popcorn dělat v hrnci a kámošíš se s mikrovlnkou.
Tak si užij Silvestr a zdravé křupání!
Týna 🍿
PS: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život