Jaký banán je pro nás lepší? Zelený nebo žlutý?
Který z nich dělá dobře tvým střevním bakteriím a přitom nevystřelí hladinu cukru až do vesmíru?
V případě banánů ty zelené rozhodně vedou. Rozdíl v nutričním složení mezi zeleným a žlutým banánem je totiž obrovský.
Během zrání banánu ve slupce se zvedá množství cukru a současně klesá obsah vlákniny.
Čím je banán zelenější, tím vyšší má obsah rezistentní škrobů, které mají povahu vlákniny. Místo cukru tedy získáš úžasnou výživu pro střevní bakterie.
Jasně, zelený banán není tak slaďoučký a někoho může dokonce trochu nadýmat. Když ho však pořádně rozkoušeš, tak ti ještě v puse po chvilce hodně zesládne.
Týna 🍌
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.