🌞👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!👙🌞 

👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! 👙
Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už
čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!

5 tipů jak v zimě zahřát jídelníček

Lidský organismus v chladných měsících funguje jinak než v létě. Proto si v každém ročním období obměňte stravu.
Nejde o žádnou radikální změnu, ale vhodné zařazení některých potravin vám pomůže zůstat zdraví a vitální.
  1. Jezte více sezonní, především kořenové zeleniny.

    Mrkev, celer, řepa, petržel, cibuli a česnek. V těle se tráví pomaleji, a tím se vytváří více tepla. Jsou bohaté na živiny a dostupné lokálně. I další podzimní zeleninové bohatství v podobě zelí, tykve, dýně, kapusty i a růžičkové kapustičky nakupujte na trzích a od farmářů.

  2. Přidejte další potraviny, které vás zahřejí zevnitř.

    Stejně jako se některá zvířata ukládají k zimnímu spánku i člověku v zimě vnitřní oheň metabolismu zeslábne. Využijte proto termického účinku jáhel, pohanky, rýže, luštěnin, ořechů, semínek a sušeného ovoce. Udržují tělo v teple a dodávají mu energii.

  3. „Kořeníčko koření, od Boha jsi stvořený“.

    Sáhněte po „zimních“ variantách jako je kari, sušený česnek, sušený i čerstvý zázvor, pepř, paprika, chilli nebo skořice, hřebíček a badyán. Přidají extra chuť a poslouží vám i svými antibakteriální účinky!

  4. Objevte ghí.

    Je to ájurvédský zázrak bohatý na nenasycené tuky, které udržují v těle v teplo a slouží jako rychlé palivo. Toto tradiční přepuštěné máslo má ořechovou vůni a nepřepaluje se. Značka, kterou máme rádi, je České ghíčko. Můžete ho koupit na rohlik.cz, nebo ve farmářských obchodech. Nebo se můžete pustit do domácí výroby.

  5. Potraviny upravujte co nejvíce tepelně.

    Skvělé jsou masové vývary a krémové zeleninové polévky. Do nich schováte extra dávku zeleniny a polévka tak získá na hustotě a více zasytí! Tepelně upravenou zelenina přidávejte ke každému jídlu – orestujte ji na pánvi, upečete v troubě nebo vařte na páře.

Zeleniny není nikdy dost, a to především v zimě, proto se inspirujte zeleninovými recepty zde na blogu, nebo si objednejte naši Restart jídelníček – kuchařku s jídelníčkem na hubnutí, kde vás naučíme nových zdravých receptů více jak 80. 
Hřejivé dny za Restart tým přeje,
Týnka

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Kompletní návod,
jak zhubnout
a nepřibrat tuk.

Restart jídelníčku:
jednou provždy!

Je trpět hlady
při dietě váš oblíbený sport?

V tom případě NEKUPUJTE naši knihu!

Obsahuje totiž 101 chutných receptůnákupní seznamy zdravých potravin.