🏆 Plavková postava celoročně? S jídelníčky bez hladu a stresu! 🏆
DOPRAVA ZDARMA + dárek k sadě.

📣 Předprodej NOVÉ kuchařky Restart jídelníčku: Hubnu díky krabičkám! je v plném proudu!  📣
Chcete STIHNOUT výhodnou cenu? Nečekejte!

🏆Plavková postava celoročně? 🏆
S jídelníčky bez hladu a stresu!
DOPRAVA ZDARMA + dárek k sadě.

📣 Předprodej NOVÉ kuchařky 📣
Hubnu díky krabičkám!
Chcete STIHOUT výhodnou cenu?

Nyní k sadě –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Do 31. 8.  –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK
🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆
S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu).
Nyní k sadě –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!

5 tipů jak v zimě zahřát jídelníček

Lidský organismus v chladných měsících funguje jinak než v létě. Proto si v každém ročním období obměňte stravu.
Nejde o žádnou radikální změnu, ale vhodné zařazení některých potravin vám pomůže zůstat zdraví a vitální.
  1. Jezte více sezonní, především kořenové zeleniny.

    Mrkev, celer, řepa, petržel, cibuli a česnek. V těle se tráví pomaleji, a tím se vytváří více tepla. Jsou bohaté na živiny a dostupné lokálně. I další podzimní zeleninové bohatství v podobě zelí, tykve, dýně, kapusty i a růžičkové kapustičky nakupujte na trzích a od farmářů.

  2. Přidejte další potraviny, které vás zahřejí zevnitř.

    Stejně jako se některá zvířata ukládají k zimnímu spánku i člověku v zimě vnitřní oheň metabolismu zeslábne. Využijte proto termického účinku jáhel, pohanky, rýže, luštěnin, ořechů, semínek a sušeného ovoce. Udržují tělo v teple a dodávají mu energii.

  3. „Kořeníčko koření, od Boha jsi stvořený“.

    Sáhněte po „zimních“ variantách jako je kari, sušený česnek, sušený i čerstvý zázvor, pepř, paprika, chilli nebo skořice, hřebíček a badyán. Přidají extra chuť a poslouží vám i svými antibakteriální účinky!

  4. Objevte ghí.

    Je to ájurvédský zázrak bohatý na nenasycené tuky, které udržují v těle v teplo a slouží jako rychlé palivo. Toto tradiční přepuštěné máslo má ořechovou vůni a nepřepaluje se. Značka, kterou máme rádi, je České ghíčko. Můžete ho koupit na rohlik.cz, nebo ve farmářských obchodech. Nebo se můžete pustit do domácí výroby.

  5. Potraviny upravujte co nejvíce tepelně.

    Skvělé jsou masové vývary a krémové zeleninové polévky. Do nich schováte extra dávku zeleniny a polévka tak získá na hustotě a více zasytí! Tepelně upravenou zelenina přidávejte ke každému jídlu – orestujte ji na pánvi, upečete v troubě nebo vařte na páře.

Zeleniny není nikdy dost, a to především v zimě, proto se inspirujte zeleninovými recepty zde na blogu, nebo si objednejte naši Restart jídelníček – kuchařku s jídelníčkem na hubnutí, kde vás naučíme nových zdravých receptů více jak 80. 
Hřejivé dny za Restart tým přeje,
Týnka

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

S vařením do krabiček hubnete,
aniž na to musíte myslet.

Restart jídelníčku:
Hubnu díky krabičkám!

Příprava jídel do krabiček totiž
zabere jen 2 × 2 hodiny týdně!

80 lehkých, jednoduchých a přitom výborných jídel, která budou chutnat celé rodině.

Naučí tě vařit chytře.