
Pošírovaná vejce s fazolkami
Suroviny (2 porce): 400 g zelených nebo žlutých fazolových lusků 4 vejce čerstvě mletý barevný pepř 2 lžíce parmezánu (např. Gran Moravia) nebo balzamikový krém (více info v Tipu) Postup: Připravte...
Celý článekSuroviny (2 porce): 400 g zelených nebo žlutých fazolových lusků 4 vejce čerstvě mletý barevný pepř 2 lžíce parmezánu (např. Gran Moravia) nebo balzamikový krém (více info v Tipu) Postup: Připravte...
Celý článekVyzkoušejte neobvyklou kombinaci ořechů a batátů. Výsledkem je vláčný koláč bez mouky a cukru. Suroviny na korpus ( forma o průměru 30cm): 100 g vlašských ořechů 80 g mandlí 1 banán (můžete nahradit 1...
Celý článekJídla máme dost a dost, ale co živiny? Při huhbnutí bedlivě sledujeme množství sacharidů, bílkovin a tuků – makroživin. Nesmírně důležité je zajistit obsah i mikroživin – vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a enzymů. Díky vysokému průmyslovému...
Celý článekKrémová polévka nemusí být pouze se smetanou. Rozmixované kešu v polévce nám udělají stejně dobrou práci. Suroviny (2 porce): 1 polévková lžíce ghí ½ pórku špetka muškátového oříšku ½ lžičky kurkumy...
Celý článekMilujeme červenou čočku. Je rychle uvařená, nemusí se namáčet, všem chutná a nenadýmá. Salát velmi zasytí díky čočce a feta sýru ale přitom se po něm nebudete cítit těžce. A pečená řepa je...
Celý článek6Vaření v jednom hrnci šetří nejen nádobí ale i čas⏱. Také se velmi jednoduše ohřívá druhý den v práci. Plný zeleniny a i rostlinných bílkovin v podobě fazolí. Můžete si ho dát s rýží🍚 ale je skvělý i samotný,...
Celý článekKaše do skleničky se vyrábí skoro „úplně sama“ a to přes noc🌙. Ráno stačí usednout ke stolu a můžete si dopřát zdravou✨ snídani plnou živin, energie⚡️ a kvalitních bílkovin. Kaši ve skleničce si také můžete vzít...
Celý článekPráce na noční směny je pro organismus velmi náročná. Jde totiž proti přirozeným cyklům v lidském těle. Mladý organismus se na výkyvy rytmu dokáže na určitý čas adaptovat, ale čím jsme starší, tím hůř...
Celý článekKdo má židli, ten … má tělo ve formě! Židle je moje oblíbená cvičební pomůcka, kterou mám vždy po ruce. Doma , na cestách ✈ v hotelu i u babičky . Ukážu ti tři...
Celý článekŠťavnatý losos, k tomu křupavé batáty a zeleninový salát s naší nejoblíbenější zálivkou – co víc si přát? Snad jen stačí dodat, že takové jídlo je perfektně vyvážené, zdrojem všech potřebných živin (bílkovin,...
Celý článekFrittata nebo také omeleta🍳, je skvělá snídaně i večeře. Můžete ji sníst hned nebo vzít s sebou do práce a dát si ji později🍽. Frittatu si můžete připravit v nekonečném množství variant. Namísto špenátu použijte...
Celý článekMalé hmity nebo výdrž v baletní pozici velké demi plie je skvělý cvik pro posílení a tvarování stehen a hýždí. Jde to kdekoliv. Ať si čistíš zuby v koupelně, brebentíš s kamarádkou nebo mícháš něco na plotně Postav...
Celý článekNebojte se tempehu😵! Tradiční japonská🇯🇵 potravina a skvělý zdroj roslinné bílkoviny. Tempeh je jedna ze surovin, která se hodí na super rychlé⏱ jídlo. V kombinaci se zeleninou 🥦🥕 je to skvělá večeře a když přidáte rýži🍚, tak plnohodnotný...
Celý článekSalátů není nikdy dost 🥗 – obzvláště těch, které mají sloužit jako hlavní chod. Tento recept v sobě ukrývá dokonce hned recepty dva 😎! Skvělé je pečené maso 🍗 v hořčičné marinádě již samo o sobě a můžete...
Celý článekZima není ideální doba na „studené“ saláty z rajčat a okurek. Zelenina upečená v troubě je ideální způsob, jak doplnit jídelníček o svojí porci této povinné ingredience. Za minimum práce spousty parády. Suroviny (2 porce): 500...
Celý článek