
Pošírovaná vejce s fazolkami
Na 2 porce pošírovaných vajec s fazolkami budeš potřebovat: 400 g zelených nebo žlutých fazolových lusků 4 vejce čerstvě mletý barevný pepř 2 lžíce parmazánu nebo balzamikový krém (více info v TIPu...
Celý článekNa 2 porce pošírovaných vajec s fazolkami budeš potřebovat: 400 g zelených nebo žlutých fazolových lusků 4 vejce čerstvě mletý barevný pepř 2 lžíce parmazánu nebo balzamikový krém (více info v TIPu...
Celý článekVyzkoušejte neobvyklou kombinaci ořechů a batátů. Výsledkem je vláčný koláč bez mouky a cukru. Na jeden ořechovo-batátový koláč budeš potřebovat (forma o průměru 30 cm): 100 g vlašských ořechů 80 g mandlí 1...
Celý článekJídla máme dost a dost, ale co živiny? Při huhbnutí bedlivě sledujeme množství sacharidů, bílkovin a tuků – makroživin. Nesmírně důležité ale je zajistit i obsah mikroživin – vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a enzymů. Díky vysokému...
Celý článekKrémová polévka nemusí být pouze se smetanou. Rozmixované kešu v polévce nám udělají stejně dobrou práci. Na 2 porce květákové polévky budeš potřebovat: 1 polévková lžíce ghí ½ pórku špetka muškátového...
Celý článekMilujeme červenou čočku. Je rychle uvařená, nemusí se namáčet, všem chutná a nenadýmá. Salát velmi zasytí díky čočce a feta sýru ale přitom se po něm nebudete cítit těžce. A pečená řepa je...
Celý článekVaření v jednom hrnci šetří nejen nádobí ale i čas. A tenhle hrnec bude navíc plný zeleniny i rostlinných bílkovin v podobě fazolí. Můžete si ho dát s rýží, ale je skvělý i samotný, třeba jako lehčí večeře. Na...
Celý článekKaše do skleničky se vyrábí skoro „úplně sama“ a to přes noc. Ráno stačí usednout ke stolu a můžete si dopřát zdravou snídani plnou živin, energie️ a kvalitních bílkovin. Kaši ve skleničce si také můžete...
Celý článekPráce na noční směny je pro organismus velmi náročná. Jde totiž proti přirozeným cyklům v lidském těle. Mladý organismus se na výkyvy rytmu dokáže na určitý čas adaptovat, ale čím jsme starší, tím hůř...
Celý článekKdo má židli, ten… má tělo ve formě! Židle je moje oblíbená cvičební pomůcka, kterou mám vždy po ruce.Doma, na cestách v hotelu i u babičky . Ukážu ti tři jednoduché cviky, kterými zahřeješ...
Celý článekŠťavnatý losos, k tomu křupavé batáty a zeleninový salát s naší nejoblíbenější zálivkou – co víc si přát? Snad jen stačí dodat, že takové jídlo je perfektně vyvážené, zdrojem všech potřebných živin (bílkovin,...
Celý článekFrittata nebo také omeleta, je skvělá snídaně i večeře. Můžete ji sníst hned nebo vzít s sebou do práce a dát si ji později. Frittatu si můžete připravit v nekonečném množství variant. Namísto špenátu použijte...
Celý článekMalé hmity nebo výdrž v baletní pozici velké demi plie je skvělý cvik pro posílení a tvarování stehen a hýždí. Jde to kdekoliv. Ať si čistíš zuby v koupelně, brebentíš s kamarádkou nebo mícháš něco na plotně Postav...
Celý článekNebojte se tempehu!Tradiční japonská potravina a skvělý zdroj roslinné bílkoviny. Tempeh je jedna ze surovin, která se hodí na super rychlé jídlo.V kombinaci se zeleninou je to báječná večeře a když přidáte rýži, tak...
Celý článekSalátů není nikdy dost – obzvláště těch, které mají sloužit jako hlavní chod. Tento recept v sobě ukrývá dokonce hned recepty dva! Pečené maso v hořčičné marinádě je skvělé již samo o sobě...
Celý článekZima není nejlepší doba pro „studené“ saláty z rajčat a okurek. Zelenina upečená v troubě je ideální způsob, jak doplnit jídelníček o svojí porci této povinné ingredience. Za minimum práce spousty parády. Na 2 porce...
Celý článek