Vzali jsme, tak jak byla vyřčena, výživová doporučení hokejového trenéra dorostenců extraligové Techniky Brno Martina Stloukala (pokud jste nahrávku neslyšeli, tak ZDE na ní najdete odkaz) a s naším skutečně vybroušeným smyslem pro...
Myslete na to, abyste při sestavování zeleninového jídla nezapomněli zároveň na zdroj kvalitní bílkoviny. V tomto receptu jsou tu proto žampiony a čočka. Batáty jsou vhodnější přílohou než brambory (ty obsahují hodně jemných škrobů, jednoduchých...
Během našeho prvního setkání s účastníky on-line programu RESTART HUBNUTÍ nám Kristýna Ostratická uvařila skvělý recept s luštěninovými těstovinami . Ještě teď se nám sbíhají sliny. SUROVINY (2 porce) TĚSTOVINY 1 balení...
No moc jste mi to s hlasováním o téma týdne neusnadnili, přátelé RESTARTU ! Rozhodla jsem se tedy všechna čtyři navržená témata postupně v týdenním blogu rozvinout. Dnes se podíváme na téma skrývající se...
Před několika lety chřest v Česku konzumovalo doslova jen pár “fajnšmekrů”, dnes se chřest vrací na naše stoly a jeho obliba roste. A to právem. Považuje se totiž za elixír mládí, potože stimuluje krvetvorbu a díky...
Pokud se budete řídit pravidlem, že ve vašem jídelníčku upřednostníte čerstvé, živé a lokální potraviny před těmi průmyslově zpracovanými a dováženými přes půl kontinentu, máte skvělý základ vaší stravy podporující významně zdraví....
Zdravím přátelé RESTARTU ! Život přináší různé věci, které mnohdy není úplně možné si naplánovat. A to jak pozitivní, tak i negativní. A tyhle neplánované zásahy osudu mohou bohužel občas i ovlivnit naší dobře...
To, jak zeleninu připravovat, a jak z ní mít požitek a ne jenom jí na talíři tolerovat jako nutné zlo, vás stále hodně zajímá. Jelikož jsme na začátku léta, výpěstků na záhoncích postupně přibývá, lokální zeleninový...
Příroda je ze začátku léta na vrcholu, je nejzelenější, nejšťavnatější. Využijte toho a tuhle plnost darů přírody přeneste i na talíř a připravujte si saláty na mnoho způsobů. My dnes přinášíme tip, jak zelené salátové...
Zdravím Vás na konci třetího týdne, dneska jsem se rozhodla pro zamyšlení týkající se naší motivace při hubnutí. Přeci jenom, když hubnete už třetí týden, jako já, může občas Vaše nezdolné...
Stejně tak jako jsou vztahy v rodině, k dětem, k partnerovi, vztahy dlouhodobé, je váš vztah k jídlu na celý život. Je tedy dobré o něm přemýšlet a dělat změny v případě, pokud vám cokoliv nevyhovuje. Třeba to,...
Začalo nám astronomické léto a s ním zrovna rostou i venkovní teploty . Také nemáte vždy v tom největším horku chuť dát si běžný teplý oběd? Co v těchto chvílích zkusit smoothie obohacené o přírodní...
Zdravím přátelé RESTARTU, je zrovna půlnoc a já jsem se vrátila z brigády v baru, kde občas pomáhám. Mám tu práci ráda, dostanu se mezi zajímavé lidi a většinou mám i čas poklábosit s přáteli, kteří...
Máte doma avokádo a nechce se vám už po sté připravovat guacamole? Vyzkoušejte tuto zelenou bleskovku a namažte jí na žitný kváskový chlebík. Avokádo se právem řadí mezi superpotraviny, je vysoce výživné, obsahuje značný...
„Jídlo je slast pro naše smysly, výživa pro naše buňky, prostředek jak se uzemnit a dostat do kontaktu s naším tělem. Ale je to jen jídlo. Pokud máme neustále nutkání něco uždibovat, něčím...