
Nemůžete chodit do kina, ani se vidět s přáteli. Doma už vám možná všichni lezou na nervy a není kam utéct. Okolnosti úplně nezměníte a tak jsou dvě možnosti – buď být naštvaní a čekat, než...
Celý článek 
Dnes potěšíme všechny, kdo si rádi dopřejí maso. Ani my nejsme vegetariáni, ale razíme teorii, že jíst maso denně není pro tělo vhodné. Když už si jej ale dopřejete, sáhněte po...
Celý článek 
Jak si zdravě mlsat? Přece voňavým jablkovým koláčem bez mouky a bílého cukru! Jablka jsou teď v nejlepší kondici. Ukrývají v sobě spoustu vitamínu C, vitamín E, draslík, železo a vlákninu, která je velmi...
Celý článek 
V Restartu ryby určitě najdete. Ač je to i pro nás velmi ožehavé téma ohledně kvality, jsme jejich velkými příznivci. Stejně jako u spousty dalších surovin je potřeba najít dobrý zdroj. [su_spacer...
Celý článek 
Jsou chvíle, kdy v dnešní době zdravá strava prostě nestačí. Nejsou tak dobře dostupné nutričně bohaté potraviny, tak jako je tomu v létě, kdy čerpáme ze zahrádky, nebo od lokálních farmářů. Máme...
Celý článek 
Moje nejmilejší podzimní jídlo… pečená dýně Hokkaido. Je to jak poklad, který stačí jen otevřít a sníst. Jediné, co musíte udělat je dýni nakrájet a dát do trouby. Dýně Hokkaido se nemusí loupat!! Nikdy...
Celý článek 
Přerušovaný půst funguje nejlépe, pokud během jídelního okna konzumujete nutričně bohatou a vyváženou stravu. Představa, že získáte všechny benefity přerušovaného půstu s pizzou a hranolky je omyl. Při režimu 16/8 je doba během...
Celý článek 
Zatímco poslední salát, rajčata, papriky a okurky už jsme dávno sklidili, pozdní odrůdy zelí nám ještě pěkně trůní na záhonu a my je můžeme konzumovat čerstvé. Vykouzlete si z podzimních darů přírody přílohový salát. Zelí je hotový...
Celý článek 
Tak tohle je ta pravá podzimní sladká bomba . Ale bez cukru i mouky! Využijte superpotravinu ze zahrady – dýni. Je výživná a nízkokalorická. Je bohatá na antioxidanty a vitamín C, které posilují náš...
Celý článek 
Luštěniny a zase lušteniny. Nedáme s nimi pokoj. Jsou totiž nejenom skvělým zdrojem vlákniny, která pomůže při hubnutí, ale také rostlinných bílkovin, zdravých tuků, mnoha minerálních látek, vitamínů – zejména skupiny B a kyseliny listové. [su_spacer...
Celý článek 
Nejčastější obavou, kterou od vás slýcháme, je strach z jo-jo efektu. Obáváte se, abyste po redukci váhy zase nenabrali. Proč k jo-jo efektu vlastně dochází a jak se ho vyvarovat? [su_spacer size=“20″] Za opětovné nabírání...
Celý článek 
Nadešel čas vývarů a hustých zeleninových polévek. Kombinujte zeleninu s luštěninou. Tělu dodáte širší spektrum živin a polévka vás zasytí na delší dobu. Používejte skutečné zeleninové vývary, nebo kvalitní kostky bujónu bez přidaného cukru, glutamátu,...
Celý článek 
Venku klesá teplota, je dřív tma a možností, jak si protáhnout tělo pochopitelně ubývá. Nastává čas přesunout se do vnitřních sportovišť, hal, studií, posiloven a bazénů. Pro někoho je to přirozená cesta, jak...
Celý článek 
Vaše tělo si pokaždé žádá něco jiného. V létě mu dobře poslouží saláty. Čerstvá zelenina ochladí a dodá tekutiny. Teď pro podzimní dny je dobré zvýšit podíl tepelně upravené zeleniny a přidat ještě...
Celý článek 
Podzim a zima jsou jako stvořené pro pořádný talíř s horkou polévkou. Místo oleje použijte k orestování zeleniny ghí. Tento ájurvédský zázrak je v chladnějším období roku nepostradatelný. Ghí je bohaté na nenasycené tuky, které udržují tělo...
Celý článek