
Na 2 porce středomořského salátu z celozrnných těstovin budeš potřebovat: 150 g suchých celozrnných těstoviny 1 červená paprika 2 stroužky česneku 1 menší červená cibule 2 hrsti cherry rajčátek 1 hrst...
Celý článek 
Zdravíme vás z naší domácí karantény. Ač se potýkáme s podobnými starostmi jako vy, nepřestali jsme být aktivní v našich tématech zdravého hubnutí a výživy. Začali jsme dělat živé vysílání (první proběhlo v neděli...
Celý článek 
Tento salát, díky rozinkám a plodům goji, dobře uspokojí chuť na sladké. Plody goji (kustovnice čínská) obsahují velké množství vitamínů a antioxidantům a díky tomu se řadí mezi takzvané „suporfoods“. Konopné semínko dodá zdravé...
Celý článek 
Lehké zahřátí a zadýchání několikrát během dne pomůže rozpohybovat metabolismus, rozproudit krev a třeba i překonat odpolední útlum. Kromě zvýšení tepové frekvence, která podpoří srdeční činnost si procvičíš kyčelní klouby. Najdi jakoukoliv...
Celý článek 
Na 2 porce pošírovaných vajec s fazolkami budeš potřebovat: 400 g zelených nebo žlutých fazolových lusků 4 vejce čerstvě mletý barevný pepř 2 lžíce parmazánu nebo balzamikový krém (více info v TIPu...
Celý článek 
Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci ořechů a batátů. Výsledkem je vláčný koláč bez mouky a cukru. Na jeden ořechovo-batátový koláč budeš potřebovat (forma o průměru 30 cm): 100 g vlašských ořechů 80 g mandlí 1...
Celý článek 
Jídla máme dost a dost, ale co živiny? Při huhbnutí bedlivě sledujeme množství sacharidů, bílkovin a tuků – makroživin. Nesmírně důležité ale je zajistit i obsah mikroživin – vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a enzymů. Díky vysokému...
Celý článek 
Krémová polévka nemusí být pouze se smetanou. Rozmixované kešu v polévce nám udělají stejně dobrou práci. Na 2 porce květákové polévky budeš potřebovat: 1 polévková lžíce ghí ½ pórku špetka muškátového...
Celý článek 
Milujeme červenou čočku. Je rychle uvařená, nemusí se namáčet, všem chutná a nenadýmá. Salát velmi zasytí díky čočce a feta sýru ale přitom se po něm nebudete cítit těžce. A pečená řepa je...
Celý článek 
Vaření v jednom hrnci šetří nejen nádobí ale i čas. A tenhle hrnec bude navíc plný zeleniny i rostlinných bílkovin v podobě fazolí. Můžete si ho dát s rýží, ale je skvělý i samotný, třeba jako lehčí večeře. Na...
Celý článek 
Kaše do skleničky se vyrábí skoro „úplně sama“ a to přes noc. Ráno stačí usednout ke stolu a můžete si dopřát zdravou snídani plnou živin, energie️ a kvalitních bílkovin. Kaši ve skleničce si také můžete...
Celý článek 
Práce na noční směny je pro organismus velmi náročná. Jde totiž proti přirozeným cyklům v lidském těle. Mladý organismus se na výkyvy rytmu dokáže na určitý čas adaptovat, ale čím jsme starší, tím hůř...
Celý článek 
Kdo má židli, ten… má tělo ve formě! Židle je moje oblíbená cvičební pomůcka, kterou mám vždy po ruce.Doma, na cestách v hotelu i u babičky . Ukážu ti tři jednoduché cviky, kterými zahřeješ...
Celý článek 
Šťavnatý losos, k tomu křupavé batáty a zeleninový salát s naší nejoblíbenější zálivkou – co víc si přát? Snad jen stačí dodat, že takové jídlo je perfektně vyvážené, zdrojem všech potřebných živin (bílkovin,...
Celý článek 
Frittata nebo také omeleta, je skvělá snídaně i večeře. Můžete ji sníst hned nebo vzít s sebou do práce a dát si ji později. Frittatu si můžete připravit v nekonečném množství variant. Namísto špenátu použijte...
Celý článek